Rodskov Eskerod Gymnastikforening Beboerforening Forsamlingshus Kajak
 

Rodskov Havkajak: Husk: Mærk din kajak!

(4.3.2011) Hvad skal stå på mærkaten?

  • Navn. Hvis klubkajak også nummer:
    'Rodskov Havkajak. #12'.
  • Navn.Hvis egen kajak også dit navn i stedet for nummer, fx.:
    'Rodskov Havkajak. Helle Simonsen'
  • Mobilnummer: JHT:
    30 21 47 00
  • Ekstra telefonnr.: HM:
    31 20 89 31
  • Lige nede under: Tiny-link til Instruktørnavne på RodskovEskerod.Mono.net:
    http://tiny.cc/frsfh

Fakta om mærkatet
Mærkatet kan bestilles gratis på trygfonden.dk.
Skriv dit navn tydeligt med en vandfast pen og tilføj dit eget mobilnummer og et nummer på en ven eller et familiemedlem, der kan kontaktes, hvis din egen telefon ikke svare.

 

Montering
Afsprit området på dit udstyr før placering.
Placér mærkatet et synligt, men beskyttet sted (over vandoverfladen).
Bestil mærkete på nettet.
Du kan læse mere om TRYG-fonden her og om SOK, Søværnetes Operative Kommando her.

 

Spar SOK for unødige eftersøgninger

Nyt mærkat skal spare unødige eftersøgninger til havs.
Hvert år bruger Søværnets Operative Kommando (SOK) tid og penge på at lede efter mennesker, der ikke er blevet væk. Det skal et lille nyt mærkat lave om på.
Når nogen spotter en herreløs båd, kano eller et surfbræt, der flyder rundt på vandet, opstår der en naturlig frygt for, at ejermanden er druknet. Men det er langt fra altid tilfældet.


Derfor introducerer TrygFonden i samarbejde med SOK nu Operation Sømærkning, som er et gratis, vind- og vandsikkert mærkat med personlige kontaktoplysninger, som ejere af bl.a. både og kajakker kan sætte på deres vandudstyr og på den måde være med til at redde liv. - Det er et stort problem, at der er så mange forgæves eftersøgninger.


For når Søværnets Operative Kommando har travlt med at lede efter mennesker, der ikke er blevet væk, kan de måske ikke nå at hjælpe dem, der reelt er i fare, forklare René Højer, områdechef for sikkerhed i TrygFonden.

Sidste år havde SOK 87 storstilede redningsaktioner, hvor man endte med ikke at kunne konstatere en søulykke. Hvis ejere af både, kanoer og surfbrætter tager mærkatet til sig og der dermed kommer en tydelig afsender på udstyret kan man sikre, at de der vitterlig er i fare får hurtig hjælp, men også samtidig forhindre dyre redningsaktioner over vand, mens ejeren af båden sidder trygt inde på land.


- Når vi har telefonnumre på ejeren og et familiemedlem eller en ven, så kan vi hurtigt afgøre, om nogen er savnet og deres liv dermed kan være i fare, eller om der bare er nogen, der vil blive rigtig glad for at få deres udstyr igen, siger orlogskaptajn Kenneth Nielsen fra Søværnets Operative Kommando,

Facebook.com/groups/Rodskov/ - Facebook.com/RodskovGymnastikforening - Facebook.com/RodskovHavkajak
Lav din egen hjemmeside med mono.net